Hvilken a-kasse skal man vælge?

A-Kasse - AF - 31. december 2017

Mange er i tvivl om hvilken a-kasse de skal vælge og det kan dog også være svært da udvalget af a-kasser er stort. Skal man vælge på baggrund af a-kasse pris, medlemstilfredshed, brancheprofil eller noget helt tredje. Vi gennemgår nogen af de ting man kan vælge a-kasse ud fra i denne artikel - prisen behøver nemlig ikke nødvendigvis være den afgørende faktor når man vælger a-kasse.

Sammenlign a-kasser »

Hvilken a-kasse er den bedste?

Før man kan sige noget om hvilken a-kasse der er den bedste for en, skal finde ud af hvad man vægter højest. Man vil selvfølgelig gerne have en billig a-kasse, men mindst ligeså vigtigt er serviceniveau og medlemstilfredshed.

En anden parameter kunne være om a-kassen også tilbyder medlemskab af en fagforening og hvad der er af fordele ved medlemskab af fagforeningen.

Branche eller uddannelsesfælleskab
Mange a-kasser er åbne for alle og har medlemmer fra alle brancher, men enkelte af for specifikke faggrupper eller job typer. Eksempelvis er ledernes a-kasse primært for folk der er beskæftiget inden for ledelse og CA A-kasse brander sig som en a-kasse for humanister og scient'er.

Fordelen ved at vælge a-kasse ud fra branche eller uddannelsesfælleskab kan være målrettede kurser og bedre branchekendskab i tilfælde af ledighed.

Billigste a-kasse
Hvilken a-kasse er den billigste spørger mange sig selv om når de skal vælge a-kasse.

Selvom a-kasse prisen det selvfølgelig er en vigtig parameter er forskellen på prisen på et medslemskab af de forskellige a-kasser ikke særlig stor. Den helt store besparelse kommer hvis man også kigger på den tilhørende fagforenings pris. Tager man prisen på fagforening med i sine overvejelser kan der være mange hundrede kroner at spare om måneden.

Har man kun brug for a-kasse medlemsskab og ikke fagforening er pris forskellen mellem a-kasserne ikke særlig store.

Lønsikring, kurser, karrierådgivning
Har man brug for lønsikring eller vægter man tilbud om kurser og karriererådgivning højt, kan dette også være en vigtig parameter at kigge på. De forskellige a-kasser har forskellige tilbud til deres medlemmer.

Sammenlign a-kasser »


Senest opdateret 31-12-2017.